Hoppa till innehåll

Att lära sig bygga nyckelharpa

bygga nyckelharpa

Istället för att köpa nyckelharpa kan du bara lära dig att bygga din egna nyckelharpa. Det är ett anrikt hantverk som faktiskt håller på att dö ut i Sverige. Dock finns det fortfarande ett institut som håller i kurser varje år. Första steget kan alltså vara att anmäla sig till en sådan. 

Ett fantastiskt hantverk

Att kunna bygga nyckelharpa är en fantastisk färdighet som du kommer ha med dig hela livet. Kanske är det till och med något som du kan livnära dig på? Normalt så får du börja bygga lite enklare instrument innan du arbetar dig upp mot nyckelharpan. Det gäller att ha tålamod och verkligen förfina sina kunskaper. 

Bygg upp din egen studio

Om du vill kunna livnära dig på att bygga nyckelharpa vill du kanske även bygga din egna studio. Du kan till exempel göra om garaget eller källaren i ditt hus. Fyll rummet med lite hyllor och annan inredning så har du allt du behöver. Sedan kan du börja sätta ut annonser och sälja dina färdiga nyckelharpor. 
Även om det inte är lika populärt i Sverige längre så finns det fortfarande en marknad för nyckelharpor. Om du säljer på nätet kan du enkelt nå ut till hela landet.